»» افطار در حرم حضرت امام رضا(ع)
تصاویر: افطار در حرم حضرت امام رضا(ع)
خان و گدا و رعیت، برسر یک سفره اند
هیچ عجب نیست چون، سفره ازآن رضاست...
روزانه بالغ بر 6 هزار نفر میهمان سفره افطاری حرم مطهر امام رضا (ع) در صحن هدایت می شوند.
افطار، اطعام و اکرام سنتی نیکو بوده از دیر باز، این را نه فقط سفره های گشوده افطاری هر سال در صحن هدایت حرم رضوی بلکه حضور آسمانیها در زمین گواه است.
در مشهد، سفره های گشوده و کنار هم، صف در صف قد کشیده و پهن شده است. نور چراغهای صحن هدایت می ریزد روی سفره ها و صدای الله اکبر اذان در فضا بلند می شود. نمازگزاران اقامه می کنند و تکبیرة الاحرام، آیات الهی زیر لب
زمزمه می شود. رکوع نمادی از خشوع را در دلها متجلی می کند و در سجده به اوج می رسد.
نمازگزاران حرم رضوی که به میهمانی نور دعوت شده اند، نماز که به پایان می رسد، به طور منظم به سوی سفره های افطاری هدایت می شوند.
حرم مطهر رضوی مثل هر سال پذیرای زائران روزه دار است. ضیافت افطاری از زیباترین مراسم ماه خدا در بارگاه عزیزترین بندگانش است. این ضیافت سالانه میهمانان بسیاری دارد و عاشقان بسیاری نیز دعوتنامه حضور دریافت می کنند.
ادامه مطلب...
دلنوشته ها()
نویسنده متن فوق: » جواد ( پنج شنبه 89/5/21 :: ساعت 2:19 عصر )
»» ماه نو مبارک...
رمضان ماه ضیافت الهی بر بندگان صدیق مبارک...
رمضان از اسماء الله است .
هشام بن سالم نقل روایت مىنماید و مىگوید: ما هشت نفر از رجال در محضر حضرت ابى جعفر امام باقر (علیهما السلام) بودیم، پس سخن از رمضان به میان آوردیم.
فقال علیه السلام: لا تقولوا هذا رمضان، و لا ذهب رمضان و لا جاء رمضان، فان رمضان اسم من اسماء الله عز و جل لا یجیى و لا یذهب و انما یجیىء و یذهب الزائل و لکن قولوا شهر رمضان فالشهر المضاف الى الاسم و الاسم اسم الله و هو الشهر الذى انزل فیه القرآن، جعله الله تعالى مثلا و عیدا و کقوله تعالى فى عیسى بن مریم (علیهما السلام) و جعلناه مثلا لبنى اسرائیل. (1)
امام علیه السلام فرمود: نگوئید این است رمضان، و نگوئید رمضان رفت و یا آمد، زیرا رمضان نامى از اسماء الله است که نمىرود و نمىآید که شىء زائل و نابود شدنى مىرود و مىآید، بلکه بگوئید ماه رمضان، پس ماه را اضافه کنید در تلفظ به اسم، که اسم اسم الله مىباشد، و ماه رمضان ماهى است، که قرآن در او نازل شده است، و خداوند آن را مثل و عید قرار داده است همچنانکه پروردگار بزرگ عیسى بن مریم (سلام الله علیهما) را براى بنى اسرائیل مثل قرار داده است، و از حضرت على بن ابى طالب (علیه السلام) روایتشده که حضرت فرمود: «لا تقولوا رمضان و لکن قولوا شهر رمضان فانکم لا تدرون ما رمضان» (2) شما به راستى نمىدانید که رمضان چیست (و چه فضائلى در او نهفته است).
واژه رمضان و معناى اصطلاحى آن
رمضان از مصدر «رمض» به معناى شدت گرما، و تابش آفتاب بر رمل... معنا شده است، انتخاب چنین واژهاى براستى از دقت نظر و لطافتخاصى برخوردار است. چرا که سخن از گداخته شدن است، و شاید به تعبیرى دگرگون شدن در زیر آفتاب گرم و سوزان نفس و تحمل ضربات بى امانش،زیرا که رمضان ماه تحمل شدائد و عطش مىباشد، عطشى ناشى از آفتاب سوزان یا گرماى شدید روزهاى طولانى تابستان.
و عطش دیگر حاصل از نفس سرکشى که پیوسته مىگدازد، و سوزشش براستى جبران ناپذیر است.
در مقایسه این دو سوزش، دقیقا رابطه عکس برقرار است، بدین مفهوم که نفس سرکش با چشیدن آب تشنهتر مى گردد، وهرگز به یک جرعه بسنده نمىکند، و پیوسته آدمى را در تلاش خستگى ناپذیر جهت ارضاى تمایلات خود وا مىدارد. و در همین رابطه است که مولوى با لطافت هرچه تمامتر این تشبیه والا را به کار مىگیرد و مىگوید:
آب کم جو تشنگى آور به دست تا بجوشد آبت از بالا و پست تا سقا هم ربهم آید جواب تشنه باش الله اعلم بالصواب زین طلب بنده به کوى حق رسید درد مریم را به خرما بن کشید
اما از سوى دیگر، عطش ناشى از آفتاب سوزان سیرى پذیر است، و قانع کننده. 1- بحار جلد 96، ص 376، طبع اسلامیه
2- بحار، ج 96، ص 377 .والسلام
دلنوشته ها()
نویسنده متن فوق: » جواد ( سه شنبه 89/5/19 :: ساعت 1:34 عصر )
»» توصیه آیت الله وحید برای نیمه شعبان
در آستانه نیمه شعبان حضرت آیت الله العظمی وحید توصیه مهمی را برای عموم مردم کردند .
متن این توصیه که در پایگاه اطلاع رسانی معظم له موجود است به این قرار می باشد:
با توجه به روایات نقل شده از اهل بیت علیهم السلام در مورد تأثیر دعای همگانی و نیز بر اساس اهمیت فوق العاده شب نیمه شعبان که هم شب میلاد آن امام رحمت و مهربانی و هم با فضیلت ترین شب سال پس از شب قدر است.
آیتالله العظمی وحید خراسانی تاکید کردهاند: سزاوار است عموم مؤمنین و مؤمنات در آن شب عزیز پس از قرائت سوره یس و اهداء آن به آستان مقدس ولیعصر ارواحنا فداه و خواندن زیارت سلام علی آل یس، رأس ساعت 11 شب نیمه شعبان دعای فرج را بخوانند و تعجیل ظهور مولود نیمه شعبان را از خداوند متعال درخواست کنند.
همچنین مناسب است تا در تمامی مکان های مقدس و مجالس جشن و سروری که در آن شب تشکیل میگردد قرائت سوره یس و دعا و توسل همگانی انجام گیرد.
دلنوشته ها()
نویسنده متن فوق: » جواد ( دوشنبه 89/5/4 :: ساعت 8:54 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
تشرف یک زائر به تشیعسلام بر مهدی فاطمه سلام الله علیهاالتماس دعای فرج در شب آرزو ها[عناوین آرشیوشده]